DSC00820-normal.jpg

Tämä kuva on taas huijausta, se on otettu pari vuotta sitten. Mutta on nättiä!

Mä olen ollut koko talven aivan järjettömän laiska. Ulkoilun sijasta olen istuskellut sisällä juomassa teetä lämpimään vilttiin kääriytyneenä koneen ääressä tai kavereiden nurkissa, ja vähänkin pidemmät matkat olen kulkenut bussilla. Pyörän talvirenkaatkin jäivät syksyllä vaihtamatta. Jossain kaukana historiassa on se aika, kun vielä jaksoin polkea 30 asteen pakkasilla tai kaatosateessa sen seitsemän kilometrin koulumatkan. Tosin silloin ei ollut kyllä vaihtoehtojakaan: busseja kun ei kulkenut korpeen saakka.

Mutta nyt! Kaivoin pyörän varaston perukoilta ja voi että sitä vapauden tunnetta, kun pääsee polkemaan ympäri kaupunkia auringon paisteessa tarvitsematta välittää bussien aikatauluista tai parkkipaikkojen etsimisestä ynnä muusta. Aika moni kai liittää tuon vapauden tunteen autoihin - niillä kun pääsee nopeammin ja kauemmaksi, mutta minulle nimenomaan pyörä on se juttu. Pyöräilyn lisäksi juoksulenkit ja metsissä seikkaileminen termoskahvihetkineen ovat piristäneet viime viikkoja.

Sitten kun vielä ajaisivat hiekan pois teiltä, pääsisi rullaluistelemaan ja harjoittelemaan yksipyöräisellä ajoa! Tämmöinen kevät-liikkumis -innostus minuun on tosiaan nyt iskenyt. Saa nähdä tiputtaako jonkin sortin "taka"talvi minut vielä maanpinnalle, mutta turha kai sitä on näin etukäteen liikaa spekuloida.

 

Tällainen kaveri tuli vastaan koulumatkalla. Perhosia odotellessa.

DSC_0334-normal.jpg

 

Liikkumisen lisäksi olen nähnyt yllättävän paljon sukulaisia. Meillä on harvakseltaan tapana kokoontua sukulaisten kanssa yhteen, mutta silloin tällöin satumme kaikki samaan paikkaan. Tänään kävimme yhdessä syömässä ja jatkoimme serkkuni kanssa jokakertaista perinnettä taitella lautasliinoista lumpeenkukat. Sympaattinen mummoni jaksaa aina ihastella origamikukkia ja tälläkin kertaa lumpeet päätyivät piristämään hetkeksi mummon yöpöytää.

DSC_0001-normal.jpg

 

Automatkalla takaisin päin ihastelimme vielä kummaa taivasta. Ehkäpä lentokoneet olivat lennelleet edestakaisin ja tuuli oli sotkenut jälkiä. Tiedä häntä, mutta hienon näköistä kumminkin!

DSC_0011-normal.jpg

Näihin tunnelmiin!