DSC_0080-normal.jpg

Koulumatkasillalta

Opinnäytetyön palauttamiseen on enää vajaa viikko, ja vaikka kirjoittaminen alkaakin olla aika hyvin loppusuoralla, tuntuu, etten uskalla ajatellakaan sopivani minkäänlaisia kovin pysyviä menoja ennen palautuspäivää ensi maanantaina. Ei tässä toki hätää ole, ehtii hyvin välillä hengähtääkin. Kuten juuri tällä hetkellä: koomaten ja kirjoitellen blogia. Myös koulumatkat ovat tällä viikolla olleet aikamoisen toimivia irtiottoja opintojen ajattelemisesta.

Havainnollistava pino lähdemateriaalia

DSC_0029-normal.jpg

Viikon päästä katoavat nämäkin viemästä tilaa pienestä kämpästäni.

 

Ja sitten hyppäys asiasta toiseen: päätin nimittäin tänään purkaa videon!

DSC_0002-normal.jpg     DSC_0011-normal.jpg

Kävin koulun jälkeen äitini luona, jossa kävimme läpi vanhoja videoita ja DVDitä: mitä säilyttää ja mitä heittää pois tai viedä kirpparille. No, pois heitettävän videokasan myötä tällainen utelias neitokainen toki sai päähänsä pohtia, mitä videon sisällä on! Eikun etsimään kaapista ruuvimeisseli ja aukomaan. Yllä näkyykin tulos: valtavan pitkä pätkä videonauhaa.

Pistää miettimään, miten tekniikka on kehittynyt. Tuollaiseen kasaan kun silloin pystyi nauhottamaan ohjelmia kolmen tunnin edestä. Nykyään peukalon kokoisiin muistitikkuihin mahtuu vaikka sun mitä. Kätevää.