Heh, miten hankalaa voi olla keksiä blogille nimi! Päätin noin viikko sitten alkaa kirjoittaa ylös ajatuksia ynnä muuta mukavaa tänne Internetin syövereihin, mutta kuinkas kävikään. Syöksyttyäni koneelle ja klikkailtuani itseni kirjautumaan Vuodatukseen huomasin tuijottavani tyhjiä kenttiä, joihin olisi pitänyt kirjata blogin nimi sekä osoite.

Hetken pähkäiltyäni päätin siirtää nimen keksimisen myöhemmäksi. Ajattelin sen kyllä muotoutuvan, kunhan en yrittäisi liikaa. Ja niinhän tuossa juuri kävikin: istuessani eilen junassa Helsingistä Kuopioon päin pyörittelin päässäni leppoisasti sanoja ja ajatuksia laidasta toiseen kunnes ajatukset loksahtivat auringonpilkkuihin.

Auringonpilkut. Makustelin sanaa ja mietin, mitä minulle siitä tulee mieleen. Valoiset ja iloiset asiat ensinnäkin. Auringonsäteet arjen keskellä (sana kun sattuu kuulostamaan kovin samalta kuin 'auringon pilkahdukset'). Toisaalta taas tummat kohdat auringon valon edessä, epäkohdat. Tai sitten vain mielenkiintoiset ilmiöt. Tällaisista asioista mun olisi tarkoitus tänne kirjoitella sepustuksia. Moniselitteisyyden lisäksi sana sattui vielä kuulostamaan mukavalta korvaani, joten - voilà! - siinä blogille nimi. Ei ehkä ainut laatuaan, mutta kovin kirjoittajansa kuuloinen!

Tänne ilmaantuu aina säännöllisen epäsäännöllisesti pohdintoja, ihmetyksiä ja huomioita elämästä ja tällaisen vähän päälle parikymppisen opiskelijan arjesta ja ajatuksista. Tervetuloa lueskelemaan!

 

DSC_9655-normal.jpg