Näin opinnäytetyötä väsäävänä opiskelijana minulla on tällä hetkellä mukavasti aikaa järjestää aikataulut ihan oman maun mukaan - kontaktiopetusta meillä kun ei ole ollut hetkeen lähes lainkaan. Ja tämähän mahdollistaa mukavasti matkustamisen ympäri Suomea! Toissaviikon vietin Jyväskylässä, edellisen Helsingissä ja tällä viikolla käväisin Oulussa. En ole koskaan ollut kovin pitkään paikallaan viihtyvää sorttia ja tällainen matkustelu on mielestäni aika ihanaa! Kummasti virkistää mieltä, kun välillä siirtää opiskelemisen muihin maisemiin kavereiden luokse, vaikkei Suomen rajojen ulkopuolelle ehtisikään.

Tällä kertaa ajattelin mainita teille Oulun reissusta. Tai tarkemmin kyydistä sinne päin. Yleensä olen bussien ja junien ystävä. Saatan istuskella paikallaan tyytyväisenä tunteja vain katsellen ohi lipuvia maisemia ja ajatellen maailman menoa. Itseasiassa tarkemmin ajatellen tämä onkin varmaan syy, miksi pidän busseista ja junista. Silloin osaan vain olla ja antaa ajan kulua ilman, että olisin keksimässä koko ajan jotain olevinaan tähdellisempää tekemistä.

Kuitenkin, olin kertomassa Oulun kyydistä. Matkustin ystäväni kanssa ja totesimme, että julkisten hintojen takia ei vaihtoehtoinen kyyditystapa olisi pahitteeksi. Päädyimme selailemaan kimppakyyti-sivustoja ja huomasimmekin Facebookin Kimppakyyti-ryhmässä sopivan kyydin. Eikun viestiä ja sen myötä hyppy tuntemattoman matkaan! Ja kivaa oli! Siitä vaan kaikki kokeilemaan: uusia tuttavuuksia, mielenkiintoisia keskusteluita (Nyt tiedän mm. roller derbyn säännöt!) ja lisäksi kukkaro kiittää. Valitettavasti takaisin päin ei kyytiä löytynyt, mutta toisaalta pääsin taas nauttimaan bussimatkan seesteisyydestä koisimalla koko matkan ajan. Mikäpäs sen mukavampaa.

 

Kuva on viime kesän road tripilta, ehkä ensi reissulla muistan ottaa uusiakin.

2013-07-31%2019.40.26-normal.jpg